Πέννες φούρνου με βασιλικό, τομάτα και κρούστα
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 500 γρ. πέννες
- 200 γρ. ketchup
- 6 κ. γ. βασιλικό ή έτοιμο pesto βασιλικού
- 130 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 130 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Βράσε τις πένες (ή
ότι άλλο κοντό ζυμαρικό έχεις στο ντουλάπι, δεν θα χαλάσουμε κιόλας τις
καρδιές μας), σούρωσέ τες και ρίξ’ τες σε ένα μπολ.
- 2 Στο
εν λόγω μπολ ρίξε το πέστο, την ketchuρ, την τριμμένη γραβιέρα και τη
μισή ποσότητα παρμεζάνας, και ανακάτεψε καλά χωρίς να αλατοπιπερώσεις: η
ketchup
και το πέστο θα κάνουν όλη τη δουλειά.
- 3 Βάλε
τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και
ψήσε τις πέννες με βασιλικό, τομάτα και κρούστα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180°C –ή, αν άλλαξες γνώμη, ρίξε τις πέννες από το μπολ σε ένα
τάπερ, βάλ’ τες στο ψυγείο και τις ψήνεις όποτε θέλεις… Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου