Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πέννες φούρνου με βασιλικό, τομάτα και κρούστα

Πέννες φούρνου με βασιλικό, τομάτα και κρούστα

 

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. πέννες
  • 200 γρ. ketchup
  • 6 κ. γ. βασιλικό ή έτοιμο pesto βασιλικού
  • 130 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 130 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τις πένες (ή ότι άλλο κοντό ζυμαρικό έχεις στο ντουλάπι, δεν θα χαλάσουμε κιόλας τις καρδιές μας), σούρωσέ τες και ρίξ’ τες σε ένα μπολ.
  • 2 Στο εν λόγω μπολ ρίξε το πέστο, την ketchuρ, την τριμμένη γραβιέρα και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, και ανακάτεψε καλά χωρίς να αλατοπιπερώσεις: η ketchup
    και το πέστο θα κάνουν όλη τη δουλειά.
  • 3 Βάλε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήσε τις πέννες με βασιλικό, τομάτα και κρούστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C –ή, αν άλλαξες γνώμη, ρίξε τις πέννες από το μπολ σε ένα τάπερ, βάλ’ τες στο ψυγείο και τις ψήνεις όποτε θέλεις… Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου