Μμμμμ.. μύρισε καλοκαιράκι!!!!Τι θα
το οποίο φτιάχνεται συνήθως
από κρέμα και γάλα??
Ναι..μιλάω για το παγωτό
και αν επιθυμούμε μια πιο
ελαφριά εκδοχή τότε επιλέγουμε
γρανίτα.
Υλικά:
- 5 κρόκους αυγών
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 κ.σ. ανθόνερο
- 250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
- Φιστίκια Αιγίνης ωμά για το
- για το σερβίρισμα
- Άχνη και ανθόνερο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Με µίξερ χειρός χτυπάµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουµε το γάλα στην κατσαρόλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουµε το ζεστό γάλα στα αυγά. Ξαναβάζουµε το µείγµα στην κατσαρόλα. Σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, αφήνουµε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό. Εάν έχετε θερµόµετρο, στους 70οC είναι έτοιµο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιµο. Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!
Αποσύρουµε την αραιή κρέµα από τη φωτιά. Προσθέτουµε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά. Τότε προσθέτουµε την χτυπηµένη κρέµα και απαλά διπλώνουµε το µείγµα µε σπάτουλα. Αν έχουµε παγωτοµηχανή, χτυπάµε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουµε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώµα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάµε µε µίξερ να αφρατέψει. Ξαναπαγώνουµε. Επαναλαµβάνουµε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.
Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουµε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.
Με µίξερ χειρός χτυπάµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουµε το γάλα στην κατσαρόλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουµε το ζεστό γάλα στα αυγά. Ξαναβάζουµε το µείγµα στην κατσαρόλα. Σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, αφήνουµε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό. Εάν έχετε θερµόµετρο, στους 70οC είναι έτοιµο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιµο. Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!
Αποσύρουµε την αραιή κρέµα από τη φωτιά. Προσθέτουµε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά. Τότε προσθέτουµε την χτυπηµένη κρέµα και απαλά διπλώνουµε το µείγµα µε σπάτουλα. Αν έχουµε παγωτοµηχανή, χτυπάµε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουµε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώµα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάµε µε µίξερ να αφρατέψει. Ξαναπαγώνουµε. Επαναλαµβάνουµε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.
Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουµε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.
Καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ pili!!!Είμαι καινούρια στο θέμα blog αλλά..που θα μου πάει..θα τα καταφέρω!!!
ΔιαγραφήΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ...
ΔιαγραφήΠοιός δεν τρώει παγωτάκι??? Προσωπικά μπορώ να ζήσω μόνο με παγωτό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Λίλα...και γω το ίδιο..Δυστηχώς όμως πρεπει να προσέχω γιατί έχω πρόβλημα με τις αμυγδαλές μου.. :-(
ΔιαγραφήΝεφέλη, πολύ αρωματικό το παγωτό σου, μέλι και ανθόνερο, φανταστικός συνδυασμός!! Λατρεύω τα παγωτά και τα φτιάχνω συχνά. Το δικό σου, θα γίνει από τα αγαπημένα μου!! Καλή συνέχεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Σε ευχαριστώ πολυ Ειρήνη μου!!!Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!!!
Διαγραφήγεια σου Νεφέλη τέλειο και αρωματικό το παγωτάκι σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου και σε σένα και σε ευχαριστώ πολυ!!!!
Διαγραφήyummieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήYeah..i know..xixi..κερνάω παγωτάκι.. :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή