Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Κανελόνια με γέμιση γαρίδας

Κανελόνια με γέμιση γαρίδας

 

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 250 γρ. καθαρισμένες και βρασμένες μικρές γαρίδες
  • 12 κανελόνια
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 κουταλιές ουίσκι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο για να βράσουν τα κανελόνια
  • 3 κουταλιές Βιτάμ 
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1½ κουταλιά Βιτάμ 
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 200 γρ. τριμμένη γκούντα
  • 200 γρ. τριμμένο έμενταλ
  • Αλάτι και πιπέρι

    Ξεκινάμε!

  • 1 Κανελόνια με γέμιση γαρίδας… Άρα, γαρίδες: τις σοτάρεις μαζί με τα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ
    και σβήνεις με το ουίσκι.
  • 2 Κανελόνια επίσης: τα βράζεις σε νερό με αλάτι όπου έχεις προσθέσει το ελαιόλαδο
    , και μετά τα στραγγίζεις.
  • 3 Και φυσικά η σάλτα: ζέστανε 1 κουταλιά Bιτάμ σε μια μικρή κατσαρόλα, διάλυσε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα, ζέστανε το υπόλοιπο γάλα και ρίξ’ το στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα του κορν φλάουρ. Το ίδιο και με τα τριμμένα τυριά, εκτός από 1 φλιτζάνι που θα το κρατήσεις για αργότερα.
  • 4 Ρίξε τη σάλτσα, εκτός από 3 κουταλιές, στις γαρίδες, ανακάτεψε και γέμισε με το μείγμα τα κανελόνια. Κανελόνια με γέμιση γαρίδας δεν θέλαμε;
  • 5 Βάλε τα κανελόνια σε ένα ταψάκι, περίχυσέ τα με τη σάλτσα που φύλαξες αραιωμένη με 3 κουταλιές γάλα ή νερό, πασπάλισέ τα με τα τριμμένα τυριά και το μισό κουταλάκι Bιτάμ, και βάλ’ τα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 20 λεπτά. Καλό θα ήταν να τα σερβίρεις αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου